ه‍.ش. ۱۳۹۳ مهر ۱۱, جمعه

ميوه اربه یا خرمالوی کوچک در جنگل هاي گيلان به صورت خودرو مي رويد. خرمالوی های میوه فروشی ها در حقيقت نوع پيوند يافته ي اين درخت مي باشد ميوه درخت اربه را درفصل پاييز از درخت مي چینند و داخل طشت یا تنه درخت تراشیده شده به گویش لاهیجانی "نو "یا ناو میریزند با پا له میکنند و در ضمن کمی خاکستر به آن اضافه میکنند شیرابه اربه له شده را از آن جدامیکنند و در دیگ و طشت بزرگ میریزند و با آتش چوب و هیزم میجوشانند تا غلیظ بشود و در طی سال بتدریج از آن استفاده میکنند

این عکس را محمد جواد رهروان لاهیجی هنرمند لاهیجانی در روستایی اطراف رودسر گرفته است ودر صفحه اش در فیسبوک گذاشته بود . که مرحله له کردن برای  تهیه دوشاب اربه است ، همان شربتی که برای سیاه پله یا پلوی نذری ماه محرم  در لاهیجان بکار میرود 
عکس از رضا خوشدل را
عکس از رضا خوشدل راد
بیجابجی و دوشاب
برنج بوداده و اربه دوشاب
خوراک های سنتی گیلان
این تصویر را در یکی از صفحات غذاهای گیلکی گرفته ام 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر