ه‍.ش. ۱۳۹۵ مرداد ۱۴, پنجشنبه

مرداد ماه هرسال درلاهیجان وقت جوکول و تهیه جوکول سبز و معطر است .جوکول جوانه نارس برنج است که نوید رسیدن فصل برداشت و دسترنج چند ماه کارو تلاش بی وقفه را به کشاورز میدهد. در گذشته این مراسم در جای جای گیلان عزیز به شکل های متفاوتی اجرا میشد که در آن کشاورزان جوکول را قبل از برداشت برنج به عنوان تحفه نزد بزرگان می‌بردند و هدایا دریافت می‌کردند. مردم روستا با وسیله ای با نام داره که شکل داس است،بر روی خوشه های برنج که هنوز نرسیده می کشند، و دانه های برنج را جدا می کنند. که این کار داخل مزرعه صورت می گرفت.بعد این دانه ها راداخل دنگ که از تنه درخت ساخته شده بوده که داخل آن تهی بوده ریخته و با جانسه یا بکوب چوبی روی دانه ها می کوبیدند تا شلتوک را از دانه های سبز جدا کنند. به این دانه های سبز برنج جدا شده از شلتوک جوکول می گفتند که به آن شکرگلاب اضافه نموده ومزین به برگ ریحان میکردند . تهیه جوکول تقریبآ یک ماه قبل از برنج واوینی و درو برنج انجام میشد . جوکول تهیه شده بین اهالی و همسایه ها تقسیم میشد وانعام میگرفتند.

عکس از ابر ارغوان

عکس از ابر ارغوان
http://www.hammihan.com/post/825418
خلاصه ای از
نوشته ی سپیده شهرزاد

هاون چوبی موزه میراث روستایی سراوان گیلان 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر